У Пентагоні назвали пріоритети «Рамштайну» – посилення ППО та інших можливостей України

Головними темами засідання Контактної групи з питань оборони України, запланованого на четвер, будуть посилення ППО та інших можливостей ЗСУ як у короткостроковій перспективі, так і в майбутньому.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону за результатами розмови міністрів оборони США й Україні перед зустріччю у форматі «Рамштайн», передає Укрінформ.

Обговорення зосереджуватимуться «на зміцненні протиповітряної оборони України й інших пріоритетних можливостей у найближчій перспективі, а також на проведенні навчань і підтримці з метою посилення міці України в довгостроковій перспективі».

Крім того, повідомляється, що глава Пентагону надав українському колезі оновлену інформацію про допомогу Україні з боку Сполучених Штатів. Олексій Резніков, зі свого боку, ознайомив Ллойда Остіна з динамікою на лінії фронту в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Сполучені Штати заявили про виділення додаткового пакета військової підтримки України, який передбачає негайні поставки засобів ППО, ракет для HIMARS, снарядів, бронетехніки й іншого озброєння.

Источник