Миколаївщину відвідав Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль та перевірив стан подолання наслідків після теракту на Каховській ГЕС

 

У п'ятницю, 16 червня, Миколаївську область з робочою поїздкою відвідав Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль.

 

Начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім доповів Премʼєр-міністру України про поточну ситуацію у двох громадах — Снігурівській та Горохівській, які найбільше з усіх постраждали від теракту на Каховській ГЕС. Також обговорили питання подолання наслідків та відновлення.

 

У свою чергу, під час свого візиту Денис Шмигаль зазначив, що повноцінне відновлення водопостачання в Миколаєві — один з пріоритетних проєктів відбудови в області.

 

«Минулого тижня Уряд виділив на цей проєкт 120 млн грн. Дякую партнерам, зокрема Данії, за допомогу з обладнанням. Завдяки реалізації проєкту зможемо досягнути необхідних показників якості питної води та повернути її подачу в Миколаїв», — повідомив Денис Шмигаль.

 

Нагадаємо, в результаті бойових дій було пошкоджено водовід «Дніпро-Миколаїв» по якому здійснювалося постачання води з р. Дніпро до м. Миколаєва. Тоді оперативно було забезпечено централізовану подачу технічної води в місто. Наразі відновлюється водопостачання для питних потреб.