Продукти, якими ніколи не можна закушувати міцний алкоголь

Прислухайтеся до професіоналів!

Усі медики в один голос твердять, що під час вживання алкоголю потрібно більше закушувати. Але ніхто не каже, чим варто це робити. А ставитися до цього потрібно обережно! Якщо напої з невеликим вмістом алкоголю не такі вимогливі до вибору закуски, то міцний алкоголь може зіграти з вами злий жарт, інформує Ukr.Media.

М'ясо

Серед любителів пропустити чарочку побутує думка, що якщо після вживання з'їсти гарний шматок м'яса, всі негативні наслідки алкоголю нейтралізуються. Це міф! М'ясо — це білок і жир, у ньому практично немає вуглеводів, які підтримуватимуть потрібний рівень цукру в крові. На ранок ви отримаєте страшний головний біль і нудоту, тому що організм не зможе ефективно утилізувати і пересмажені жири, і алкоголь. Тож до вибору напоїв під шашличок поставтеся уважніше.

Суші

Практично всі страви азіатської кухні входять до зони ризику. Якщо під час звичайної вечері ця їжа не принесе шкоди, то в дуеті з алкоголем наслідки можуть бути плачевними. Організм перебуває у стресі, а йому ще доводиться справлятися з гострою, солоною їжею. Плюс до всього сіль зневоднює, як і алкоголь, а рівень виснаження стане критичним уже вранці.

Піца з морепродуктами

Звичайна піца чудово підійде для того, щоб насолодитися келихом міцного. А ось піца з морепродуктами таїть у собі підводні камені у вигляді соусу і самих морських гадів. Дари моря дуже погано перетравлюються, а особливо організму доведеться тяжко, коли він відвернений на утилізацію алкоголю. А поєднання соусу з алкоголем, майже напевно, викличе кислотний рефлюкс, а це дуже неприємна штука.

Десерти

Солодке дуже погано поєднується з алкоголем. Не даремно існує думка, що вечірка пройшла погано, якщо справа дійшла до торта. Поєднання великої кількості глюкози та міцного алкоголю дасть найгірше похмілля у вашому житті, бо інтоксикація від розпаду цих продуктів буде найсильніша.

Источник