Чим відрізняються акції від облігації

Яка між ними різниця.

Акції вважаються більш ризикованим інструментом, ніж облігації. Власники акцій теоретично можуть впливати на політику компанії, оскільки мають право голосу, тоді як власник облігації — лише кредитор, інформує Ukr.Media.

Але якщо компанія стає банкрутом, вона в першу чергу розраховується з власниками облігацій. Акціонери можуть взагалі нічого не отримати.

Таким чином акції можуть швидко збільшити капітал інвестора, а можуть різко знецінитися і залишити його ні з чим. Облігації вважаються надійнішими цінними паперами — з гарантіями повернення. Вони, проте, значно складніші — щоб заробити на облігаціях, потрібно багато чого знати.

Той, хто вкладає гроші в акції, зазвичай розраховує на подвійну прибутковість — як від дивідендів, так і зростання курсової вартості акцій на біржі.

Покупець цінних паперів має насамперед знайти велику брокерську компанію. При виборі слід звертати увагу, по-перше, на те, хто є емітентом акції чи облігації (хто її випустив), і, по-друге, аналізувати ситуацію на ринку, її можливий розвиток.

Крім того, треба уникати паперів, які агресивно нав'язують чи рекламують.

Источник