Ви про це навіть не чули: як правильно вибирати капусту, щоб придбати смачний овоч

Що потрібно знати.

Сезонні фрукти й овочі багаті багатьма вітамінами. Завдяки цьому та їхньому відмінному смаку так і хочеться перекусити легким свіжим салатом із приходом тепла. Тільки ось для його приготування необхідно купувати лише якісні продукти. Як правильно вибрати капусту, щоб вона виявилася свіжою і шалено соковитою, читайте в нашому матеріалі, інформує Ukr.Media.

Прийшовши на ринок у пошуку найкращого качана, зверніть увагу на кілька моментів, які видадуть смачний і хрусткий овоч. Тоді салат із молодою капустою у вашому виконанні стане закускою № 1 на літньому столі

Як правильно вибрати капусту: основні правила

Колір

Вибираючи капусту на ринку або в магазині, обов'язково зверніть увагу на її колір. Качан має бути яскраво-зеленим, схожим за відтінком зі шкіркою стиглого лайма. Жовтуватий колір свідчить про те, що овоч встиг залежатися.

Твердість

Необхідно помацати качан. Який він на дотик? Якщо капуста тверда і щільна, значить, вона свіжа. Качан дуже м'який? Це може свідчити про те, що овоч уже почав псуватися всередині.

Стан листя

Капустяне листя не має бути м'яким. Добре, якщо воно притиснуте дуже щільно до стрижня овоча. Адже це показник того, що капуста свіжа. Пам'ятайте, що лише кілька листочків може відходити від центру.

Ознаки псування

Варто уважно оглядати качан на наявність ознак гниття. Капусту зі зів'ялим листям, на якому видніються плями, брати не варто.

Як слід зберігати капусту
Щоб овоч залишався якомога довше свіжим і хрустким, його слід зберігати в холодильнику. Так капуста збереже всі поживні властивості та залишиться максимально смачною. Помістіть качан у поліетиленовий пакет і приберіть його в холодильник. Таким способом капусту можна зберігати протягом цілих 14 днів.

Також не забувайте, що велика капуста зазвичай має дуже насичений і водночас м'який смак. Цим вона відрізняється від качанів невеликих розмірів, які часто більш жорсткі.

Источник