Путін відкритий до переговорів — Кремль

Путін відкритий до переговорів - Кремль

Володимир Путін розв’язав криваву війну. а тепер хоче переговорів

Передісторія позиції України навряд чи дозволяє говорити про хоч якийсь стабільний грунт для можливих переговорів, зазначив Дмитро Пєсков.

Президент країни-агресора Росії Володимир Путін відкритий до діалогу та контактів з «української теми». Про це сказав речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у вівторок, 20 червня.

«Путін відкритий до діалогу, він відкритий до контактів. Дуже продуктивна розмова відбулася в суботу з африканською делегацією, і цей діалог продовжуватиметься», – сказав він у відповідь на запитання, з ким Москва готова говорити.

Разом з тим Пєсков зазначив, що важлива «потенційна результативність такої розмови». Він звинуватив Україну у відмові від переговорів.

«Передісторія цієї позиції (України – ред.) навряд чи доволяє говорити про хоч якийсь стабільний грунт для таких евентуальних (можливих – ред.) переговорів», – зазначив представник Кремля.

Як відомо, 4 жовтня 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав указ, який унеможливлює ведення переговорів з Путіним, але при цьому можливі переговори з Росією.

Пізніше Зеленський зробив заяву про те, що Путін – неадекватний. Тому Україна не може вести переговори із нинішнім керівництвом Росії.

Джерело