П’ять безпомилкових ознак того, що ви ніколи не розбагатієте

Багатство безпосередньо пов'язане з образом нашого життя.

Багатство — поняття відносне, але є люди, яким точно не судилося стати успішними. Є кілька ознак, які явно вказують на те, що хтось так і залишиться жебраком, інформує Ukr.Media.

Прагнення купувати надто дорогі речі

Це типова поведінка того, хто швидше за все не зможе розбагатіти. Справа тут не в заробітку, а в тому, що людина купує речі, які собі дозволити не може. Коли у такої людини мало грошей, вона купує дорогий телефон у кредит. Коли у неї грошей багато, вона купує дорогі квартири чи машини у кредит, знову заганяючи себе у фінансову яму. Зі зростанням грошей у таких людей ростуть і апетити, тому вони приречені на безгрошів'я.

Невміння відкладати гроші

Економія — це не доля бідняків. Тут усе швидше з точністю до навпаки. Багаті люди вміють відкладати гроші, правильно їх реалізовувати, а типові злидні витрачають все до копійки, думаючи, що подушку безпеки вигадали ті, хто не вміє жити. Так, у всього мають бути свої межі, але невміння економити — це пряма дорога до порожніх кишень та ознака типового фінансового невдахи.

Забагато грошей йде на їжу

Це до питання про економію. Річ у тім, що їжа дорожчає з кожним днем. Багато людей купують дуже багато різноманітної їжі, яка або пропадає, або стоїть без діла. В ідеалі холодильник не повинен бути заповненим вщерть. Ще одна важлива ознака типового жебрака — спонтанна купівля кави та чаю поза домом. Кава вельми недешева, так само як і чай. Іноді можна дозволити собі випити чашечку поза домом, але ті, хто купують каву щодня, просто викидають гроші на вітер.

Взагалі ніякого ризику

Постійний ризик, як і його відсутність, — це дорога, яка веде до бідності. Типові невдахи не ризикують взагалі, бо бояться або ризикують надто часто, тому втрачають гроші. Робити це потрібно мудро, обережно та своєчасно. Іноді треба ризикувати — наприклад, йдучи з ненависної роботи.

Бажання робити все самостійно

Люди, які самі роблять ремонт, самі прибирають в будинку, самі готують і так далі — навряд чи зможуть розбагатіти, бо витрачають багато часу на те, за що можна заплатити. Річ у тім, що кожному з нас треба відпочивати. Краще приділяти більше часу роботі, за яку ви отримуєте гроші, ніж роботі, за яку вам ніхто і рубля не заплатить.

Источник