Графіка якої ще немає: у Рівному відкрили унікальну виставку у нестандартній локації

Напередодні у Рівному відкрили виставку сучасної графіки «Тривання» художниці та артперформерки Світлани Власової.

Арт подію провели у новому бізнес-центрі Space4 у Рівному. «Зимовий сад» на 3 поверсі бізнес-центру — нова стильна та нестандартна локація для проведення артподій, презентацій та майстер-класів.

На фото Надія Границька

Ми приймаємо вже другу художню виставку за два місяці. І точно не останню. Точно буде більше.

 

В Рівному багато талановитих людей, і нинішня подія цьому підтвердження. І ми задалися ціллю шукати, знаходити й створювати щось круте разом з місцевими митцями.

 

Допомагати їм нести своє мистецтво в простори, об’єднуватися з іншими митцями чи шукати замовників. Творити там, де перебувають люди.

 

Ми насправді на роботі проводимо більшу частину свідомого життя. Чому щоб побачити картини чи інсталяцію – треба йти у вихідний до музею – мистецтво має ставати ближчим. Воно має оточувати нас. Як нашому бізнес-центрові.

 

І разом з вами хочеться це масштабувати на все Рівне» — каже директорка із розвитку проєктів РЕНОМЕ-Комфорт Надія Границька. 

Виставка динамічна і буде наповнюватися поступово. Перші роботи були створені на відкритті – художниця працювала в реальному часі. Артперформанс пройшов у колаборації із танцівником, засновником та педагогом Start Point Dance School Вадимом Жалюком. Частина відвідувачів виставки стали учасниками проєкту та створили власні картини. Всього відбудеться три сеанси створення малюнків, анонс цих подій є у соціальних мережах Space4.

На фото Світлана Власова

Виставковий проєкт символічно поєднав дві філософські категорії: простір і час. Це прочитується вже у назвах місця проведення і самої виставки – Space4 і Тривання. В дії глядач опиняється всередині модерного приміщення і споглядає авангардний арт.

 

Малюнок створюється швидко, засобами є лише чорна туш і білий папір, що служить тлом і у зображенні символізує простір. У такий спосіб можна зобразити миттєві стани – не сам предмет, а лише його рух.

 

Подібна практика прийшла із древнього Китаю, та набула популярності в Японії. Сучасною вона є завдяки багатьом аспектам, один із них перформативність. Медитативне споглядання і відстороненість художника в момент письма дає спонтанний результат. А сам процес цікавий і для інших.

 

Стилістика мінімалізму також суголосна діджитальним трендам, бо оперує зображеннями спрощеним, але інформативним. Чи не такими є «емоджі»?

 

Space4 має видимі ознаки безбар’єрності, завдяки масиву скляних стін і стелі приміщення комфортне і природне. Ідеальне місце для споглядання мінімалістичної графіки у східному стилі» — художниця Світлана Власова.

Виставка триватиме 3 тижні – з 22 червня до 13 липня 2023 року з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00. Вхід вільний.

Space4 знаходиться при в’їзді в місто Рівне – на перетині вулиць Льонокомбінатівська та Червонія поруч із Сарненським кільцем.

 

На правах реклами

Джерело