Скільки людей в Україні загинули чи травмувалися через міни — 23 червня 2023 :: Донеччина

В Україні зафіксовано близько 700 випадків загибелі та травмування цивільних від вибухонебезпечних предметів (ВНП). Про це розповів начальник відділу організації роботи з гуманітарного розмінування Державної служби надзвичайних ситуацій Сергій Рева в ефірі загальнонаціонального телемарафону 22 червня.

За його словами, через війну українці стали обережнішими, проте щотижня в країні фіксуються випадки травмування або загибелі людей через міни та інші вибухонебезпечні предмети.

«На сьогодні, на жаль, ми маємо цифру близько 700 зафіксованих випадків — це тих, коли люди травмувалися або загинули від ВНП», — уточнив Рева.

Представник ДСНС також повідомив, що, за даними Мінреінтеграції, в Україні від мін загинуло близько 200 осіб, і серед них є діти.

У Слов’янській громаді 19 червня на міні вибухнули двоє чоловіків із Билбасівки. 50-річний чоловік загинув на місці, а за життя парубка зараз борються лікарі.

Поблизу сіл Морозова Долина та Лемещино Харківської області автомобіль підірвався на вибуховому пристрої 2 червня. Внаслідок чого загинула жінка, троє дітей отримали поранення. 7 червня стало відомо, що 12-річний хлопчик помер у лікарні.

Джерело