На Хмельниччині чоловік за пропозицію хабаря поліцейським отримав 17 000 грн штрафу

Красилівський районний суд визнав 27-річного місцевого жителя винним у пропозиції та наданні неправомірної вигоди поліцейським та призначив покарання у вигляді 17 тисяч гривень штрафу.

18 лютого близько 21:00 години у селі Малі Зозулинці Заслучнянської тергромади по вулиці Центральній працівники групи реагування патрульної поліції зупинили автомобіль за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування з 27-річним водієм правоохоронці відчули різкий запах алкоголю та запропонували йому пройти огляд, інформують у поліції.

Перевірку на стан сп’яніння правопорушник проходити відмовився, натомість почав пропонувати правоохоронцям гроші, аби ті не вилучали автомобіль на арештмайданчик.

Незважаючи на те, що поліцейські декілька разів наголошували чоловіку про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, правопорушник усе ж залишив гроші у службовому автомобілі. Патрульні одразу ж викликали слідчо-оперативну групу.

На водія склали адміністративні матеріали за  ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів) та  ч. 1 ст. 130 (Керування автомобілем у стані сп’яніння) КУпАП. Слідчі в свою чергу розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Нещодавно суд, розглянувши матеріали кримінального провадження, визнав водія винним і призначив йому покарання у вигляді  17 тисяч гривень штрафу.

Джерело