Рецепт незвичайної квашеної капусти, яку ви полюбите

Сонячна, яскрава, насичена та неймовірно корисна.

Ця квашена капуста — спосіб приготувати по новому, коли традиційна приїдається. Завдяки куркумі вона стає не лише яскравою за кольором, а ще й кориснішим продуктом, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти

  • Капуста — 1 кг
  • Сіль — 1 ст. л.
  • Куркума — 1 ст. л.
  • Гострий перець — 1 ч. л.
  • Корінець імбиру розміром з палець — 1 шт.

Не варто побоюватися гостроти через перець — за час бродіння капуста стане дуже м'якою і буде приємно зігрівати.

Приготування

1. З качана знімаємо один листок та зберігаємо його. Далі потрібно капусту нашаткувати. Можна зробити це вручну чи за допомогою кухонного комбайна. Перекладаю капусту у велику миску.

2. Очищаємо та нарізаємо соломкою корінець імбиру.

3. До капусти відправляємо гострий перець, сіль та нарізаний імбир. Висипаємо куркуму.

4. Тепер важлива частина: одягаємо рукавички, інакше якийсь час доведеться побути із жовтою шкірою, бо куркума дуже сильно забарвлює.

5. Перемішуємо капусту зі спеціями та починаємо інтенсивно тиснути її, ретельно, сильно! Потрібно домогтися, щоб вона зменшилася в обсязі та почала виділяти сік. Якщо погано пом'яти капусту, ферментація може йти мляво та довго.

6. Перекладаю капусту в банку, добре її утрамбовуючи.

7. Тепер зверху укладаю відкладений на самому початку цілісний лист капусти — він допомагатиме перебувати самим скибочкам у соку і не завітрюватися.

8. Банку ставимо у невелику тарілку та залишаємо при кімнатній температурі.

Ферментація

Поки верхній ще дуже пружний, він може здійматися, і щоб притиснути його налийте в міцний пакет трохи води і покладіть його в банку. Ця невелика вага допоможе листу не підніматися в перші дні, а коли процес бродіння піде і верхній лист стане не таким жорстким, його можна буде прибрати.

Залежно від ваших умов, від температури в приміщенні, бродіння може зайняти 5-7 днів.

Коли почнуть з'являтися бульбашки в товщі капусти, щодня випускайте їх, придавлюючи капусту виделкою. Якщо з банки вийде сік, влийте його назад у банку під час чергового випуску газу з капусти.

Готова квашена капуста

Коли капуста перестане дуже пінитися, з'явиться яскравий аромат квашеної капусти, вона стане приємно кислою — капуста готова.

При цьому аромат імбиру буде ніжним, гострота перцю — дуже м'якою та зігріваючою, а сонячний колір наповнить настроєм навіть у похмурий сірий день!

Смачного!

Подробиці приготування дивіться у короткому відео:

Источник