Завод з переробки екологічних відходів: у Нововолинську депутати обговорили з керівником «Мерітт Груп» проєкт будівництва | Новини Нововолинська

Завод з переробки екологічних відходів: у Нововолинську депутати  обговорили з керівником «Мерітт Груп» проєкт будівництва | Новини Нововолинська

27-го червня у приміщенні Нововолинської міської ради депутати обговорили проєкт будівництва сміттєпереробного заводу з керівником компанії «Мерітт Груп» Робертом Корнатовським.

Під час презентації проєкту, Роберт Корнатовський зазначив, що завод перероблятиме лише екологічні відходи, тобто листя та трава. Навіть у взимку, залежно від погодних умов. Також є можливість переробки відходів з ресторанів у такий період.

Керівник компанії «Мерітт Груп» Роберт Корнатовський заперечив про зміну діяльності із органічних відходів на загальні.

“Мене турбує питання довіри одне до одного. Якщо не довіриш, то не зробиш”, – додав Роберт Корнатовський.

Нагадаємо, 15-го грудня 2002 року на Дні депутата автор проєкту Роберт Корнавський проінформував депутатів про інвестиційний проєкт від ТОВ «Meritt Group» з переробки органічних відході, Для реалізації проєкту інвестори хочуть створити компанію у Нововолинську, аби переробляти приблизно 34 тис. тонн відходів в рік на десяти біостабілізаторах.

На засіданні наголосили, що мешканці стурбовані місцерозташуванням та екологічним фактором.

Зі слів представників компанії, мета створення даного проєкту полягає у тому, щоб навчити населення сортувати сміття, закупивши необхідні вантажівки та контейнери для розподілу.

“Ми дивимось на перспективу у кілька років, раніше ми навчились цього у Польщі. Ми просимо інші фірми, які диктують нам ціни за сортування сміття. Якщо люди самостійно розділяють сміття, то за вивіз кожен мешканець будинку платить 30 злотих, а якщо людина не сортує – платить 60 злотих у місяць”, – розповідає керівник «Мерітт Груп» про процес сортування у Польщі.

Тому представники компанії «Мерітт Груп» переконують українців, що сортувати сміття можна ефективніше з допомогою польських технологій та залучення операційних служб даного регіону.

Інвестор зазначив, що у міській раді йому запропонували три ділянки для можливого будівництва. Найбільше йому підійшла біля другої шахти. Але він сказав, що не бере участі в аукціоні на право оренди, адже мешканці проти, щоб на тому місці встановлювали конструкції для переробки зелених відходів. Тож він просить міську владу та мешканців погодити та запропонувати іншу ділянку, щоб вона всіх влаштовувала.

Завод з переробки екологічних відходів: у Нововолинську депутати  обговорили з керівником «Мерітт Груп» проєкт будівництва | Новини Нововолинська

Джерело