Суровікіна допитали та відпустили — росЗМІ

Суровікіна допитали та відпустили - росЗМІ

Сергій Суровікін з 25 червня не виходить на зв’язок

За даними російських журналістів, після затримання генерала Сергія Суровікіна допитали та відпустили.

Головнокомандувача Повітряно-космічних сил РФ і заступника командувача Об’єднаного угруповання російських військ в Україні Сергія Суровікіна не арештували, а допитали — і відпустили.  Про це 29 червня повідомляють росЗМІ.

Так, джерела видання Важные истории не підтверджують арешт Суровікіна у зв’язку з його ймовірною причетністю до заколоту ватажка ПВК  Вагнер Євгена Пригожина. Два джерела, близькі до Генштабу і ФСБ, розповіли, що генерал не заарештований і не перебуває у СІЗО Лефортово в Москві, його допитували, але потім відпустили.

При цьому донька Суровікіна Вероніка стверджує, що він нібито на робочому місці, повідомляє Telegram-канал Baza.
За її словами, із Суровікіним «нічого не сталося», його ніхто не заарештовував, а зараз «всі на своїх робочих місцях». Дружина генерала відмовилася коментувати повідомлення про його арешт.   Західне видання Bloomberg також написало, що Суровікіна допитали про заколот Пригожина. За словами співрозмовника цього видання, генерала «тримають в одному місці, але не у в’язниці, і слідчі поводяться з ним обережно, щоб не розлютити його прихильників серед військових».
Нагадаємо, Суровікін — колишній головнокомандувач російськими окупантами в Україні. У січні на цю посаду призначили начальника Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов, а Суровікін став його заступником.   Раніше повідомлялося, що Суровікін міг знати про плани Пригожина провести заколот. І 25 червня його нібито затримали й відправили в СІЗО Лефортово. Зазначалося, що сам генерал третій день не виходить на зв’язок зі своєю родиною.

Джерело