З’їла тушкованку: у Рівному жінка захворіла на ботулізм

Вже другий цього року випадок ботулізму зареєстрували на Рівненщині. Дослідження показали, що рівнянка отруїлася консервами зі свинини домашнього приготування.

Першого хворого цього сезону виявили два тижні тому – житель Малолюбашанської громади інфікувався після того, як з’їв сиру річкову рибу.

Фахівці нагадують, що остерігатися варто не лише домашніх консервів, а й продукції, виробленої у промислових умовах. Оскільки у разі недотримання технологічних процесів вона теж може стати джерелом зараження.

Симптоми отруєння:

  • загальна слабкість
  • розлад ковтання
  • порушення зору

При інфікуванні потрібно негайно звернутися до лікаря, адже хвороба може спричинити смерть.

Джерело