Україна отримає транш МВФ на 890 мільйонів доларів

Україна отримає транш МВФ на 890 мільйонів доларів

МВФ затвердив 890 млн доларів другого траншу для України

Рада МВФ завершила перший перегляд розширеної угоди в рамках Програми розширеного фінансування для України.

  Україна отримає від МВФ близько 890 млн доларів у рамках механізму розширеного фінансування (EFF), які спрямують на бюджетну підтримку. Про це йдеться у заяві МВФ.   «Рада МВФ завершила перший перегляд розширеної угоди в рамках Програми розширеного фінансування (EFF) для України, що дозволило владі отримати еквівалент близько 890 мільйонів доларів, які будуть спрямовані на підтримку бюджету», — говориться у повідомленні.   Механізм розширеного фінансування був схвалений Радою директорів МВФ у березні 2023 року і є частиною загального пакета підтримки України на суму 115 мільярдів доларів.
  У фонді зазначили, що попри війну, економіка України після різкого спаду 2022 року демонструє більшу стійкість, ніж очікувалося, а прогноз зростання ВВП 2023 року підвищився до 1-3%.   «Влада значно просунулася у виконанні своїх зобов’язань у рамках EFF за складних умов, виконавши всі критерії ефективності до кінця квітня та структурні маяки до кінця червня, і залишається відданою цій програмі», — йдеться у повідомленні.

Подальша сильна відповідальність та імпульс реформ необхідні для збереження макроекономічної стабільності, посилення інституційних реформ та підтримки зусиль з відновлення, а також для сприяння Україні на шляху до вступу в ЄС, додали у фонді.

Нагадаємо, у березні виконавча рада МВФ схвалила чотирирічний пакет фінансування для України на суму 15,6 мільярда доларів, щоб допомогти країні задовольнити нагальні фінансові потреби на тлі війни. Загалом цього року Україна має змогу отримати від МВФ три транші на загальну суму 4,5 мільярда доларів.

МВФ схвалив другий транш кредиту та підвищив оцінку зростання ВВП України

Джерело