Залужного дратують коментарі про «повільний контрнаступ ЗСУ» — 30 червня 2023 :: Донеччина

За деокупацію кожного метра української землі воїни сплачують кров’ю. Про це в інтерв’ю The Washington Post заявив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, зазначивши, що тому його дратують зовнішні коментарі про те, що контрнаступ України на сході та півдні країни відбувається повільніше, ніж очікували.

За його словами, війська України щодня просуваються вперед, навіть якщо це лише 500 метрів.

«Це не шоу. Це не шоу, за яким спостерігає весь світ, на який роблять ставки чи щось подібне. Щодня, кожен метр дається кров’ю», — сказав Головнокомандувач ЗСУ.

Щоб український контрнаступ просувався швидше, за його оцінкою, потрібно більше кожного виду зброї, а також перевага в повітрі — винищувачі F-16.

Він нагадав, що в доктрині НАТО, як і в доктрині РФ, закликають до отримання переваги в повітрі перед початком наземних глибокомасштабних операцій, сучасний російський флот Су-35, як зазначив Залужний, має набагато більшу радарну і ракетну дальність, а старі літаки України не можуть із ним конкурувати.

«В результаті війська на землі легко стають мішенню», — констатував військовий.

«Ніхто не каже, що завтра ми повинні переозброїтися і отримати 120 літаків», — сказав Залужний.

«Чому? Мені не потрібно 120 літаків. Я не збираюся загрожувати всьому світу. Дуже обмеженої кількості було б достатньо. Але вони потрібні. Бо іншого шляху нема. Тому що ворог використовує авіацію іншого покоління. Ніби ми зараз вступали в наступ із луками та стрілами, і всі казали: Ти божевільний? Але з цим питанням: «Ні, ні», — розповів Головнокомандувач ЗСУ.

Без повного забезпечення військ плани з контрнаступу, як зазначив Валерій Залужний, взагалі нездійсненні, але незважаючи на це «вони виконуються».

«Так, можливо, не так швидко, як хотілося б учасникам шоу, спостерігачам, але це їхня проблема», — заявив він.

Також журналісти поставили питання військовому про погрози застосування президентом РФ Володимиром Путіним ядерної зброї та можливі провокації з викидом радіації, у тому числі і на Запорізькій АЕС. На що Залужний відповів, що ці погрози приходять ззовні і його не зупиняють, ЗСУ ведуть наступальні дії, у тому числі і щоб повернути під контроль ЗАЕС.

Дивіться щоденний випуск «Новин Донбасу» щодо ситуації на Сході України та по всій країні.

Читайте також:

«Новини Донбасу» у Telegram — лише найважливіше. Підписуйтесь!

Джерело