Як готують буряк для салату у найкращих ресторанах: набагато простіше і смачніше

Ділимося секретом з вами.

Коли ми дізналися, як справжні професіонали готують буряк, дуже здивувалися. Адже майже всі господині варять буряк. Це довго і болісно. До того ж під час варіння овочі втрачають свої смакові та корисні властивості. Буряк стає водянистим і несмачним, інформує Ukr.Media.

Якщо домогосподарки-початківці думають, що овочі для салатів можна тільки варити, то ми вас здивуємо.

До речі, сорт буряка теж відіграє роль. Буває несмачний зовсім — його як не готуй, він не має смаку. Саме тому ретельно обирайте буряк, а краще використовуйте домашні овочі.

Як ви розумієте, смак готової страви напряму залежить від того, які інгредієнти в ній. Несмачний буряк — несмачний салат!

Якщо у вас немає можливості знайти домашній буряк, тоді рекомендуємо завжди пробувати шматочок сирого магазинного буряка перед приготуванням.

Шеф-кухарі розповіли, як треба готувати овочі для салатів, і ми відразу ж ділимося його порадою з вами.

Немає нічого складного в цьому лайфхаку. Потрібно просто помити й почистити буряк. Потім його треба розрізати на кілька частин. Якщо середній за розміром — на дві, якщо великий — на чотири шматки.

Нарізані овочі потрібно скласти у форму для запікання, попередньо змастивши її олією. Кожен шматочок буряка теж треба обмазати олією, щоб він не був сухим.

Жодних спецій додавати не треба. Навіть сіль!

Буряк запікається приблизно 45 хвилин. Температура — 180 градусів. Готовий буряк має легко протикатися зубочисткою. Якщо він м'який, значить, можна діставати.

Перед нарізкою для салату буряк треба остудити. А тоді подрібнюйте його будь-яким способом і радуйте домочадців смачними домашніми стравами.

Саме так готують буряк у найкращих ресторанах. Іноді запікають просто цілком, загортаючи у фольгу. Але нам здається, це не дуже гарна ідея.

Источник