До Києва прибув постійний голова представництва Світового банку

До Києва прибув постійний голова представництва Світового банку

Фото: Світовий банк Геворг Саркісян працює у Світовому банку з 2000 року

З травня 2022 року Геворг Саркісян був головою операційного відділу в країнах Східної Європи, а також займався програмами банку в Україні та Молдові.

Постійний голова представництва Світового банку в Україні Геворг Саркісян прибув до Києва. Про це йдеться у пресрелізі СБ у понеділок, 3 липня.

Вказано, що з травня 2022 року Саркісян був головою операційного відділу в країнах Східної Європи, а також займався програмами банку в Україні та Молдові.

«Попри вторгнення Росії, Світовий банк та його партнери готові і надалі допомагати уряду України вирішувати ключові потреби людей, щоб лікарні працювали, діти ходили до школи, а пенсії виплачувались. Війна завдала величезних збитків країні, але український народ та уряд продемонстрували неймовірну стійкість. Через наші проєкти та технічну допомогу ми допоможемо Україні досягти процвітаючого, мирного та стабільного майбутнього», – відзначив Саркісян.

Геворг Саркісян, громадянин Вірменії, у Світовому банку з 2000 року. Впродовж 23 років працював у різних секторах та регіонах, включаючи нестабільні та постраждалі від конфліктів країни.

У Світовому банку зазначили, що після вторгнення Росії в Україну було мобілізовано підтримку, яка дозволила українському уряду надавати основні державні послуги для понад 13 млн громадян. СБ мобілізував понад 37,5 млрд доларів екстреного фінансування на підтримку народу України, включаючи зобов’язання та гарантії таких країн-донорів як США, Японія, Велика Британія, Норвегія, Нідерланди, Іспанія, Німеччина, Канада, Швейцарія, Швеція, Данія, Австрія, Фінляндія, Ірландія, Литва, Латвія, Ісландія та Бельгія.

Раніше стало відомо, що з початку війни Україна отримала 170 млрд євро допомоги. Ця сума включає в себе військову, фінансову та гуманітарну допомогу від 40 держав, а також європейських інституцій, МВФ та Світового банку.

Джерело