Запущено другу хвилю комунікаційної кампанії «Ти як?»

 

Година без нав’язливих думок про те, що буде далі. Звичайний вечір, коли дивишся кіно, а не постійно моніториш новини. Хоча б день без тривоги, яка не дає нормально робити буденні справи.

 

Безцінні прості речі, яких після 24 лютого 2022 року українцям треба навчатися заново.

 

У межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Олени Зеленської, запущено другу хвилю комунікаційної кампанії «Ти як?», щоб посилити «емоційну ППО» українців, тобто розвинути здатність психіки відбивати атаки стресових чинників. А ще – здолати стигму, яка заважає звернутися по допомогу, якщо внутрішніх ресурсів замало.

 

Передусім треба забути, викоренити страхи й стереотипи, пов’язані з темою ментального здоров’я, які залишилися з радянських часів, коли люди навіть із найменшими психічними розладами зазнавали дискримінації, коли було не прийнято «скаржитися», хоча насправді це означало відверто зізнатися, що ти не ОК.

 

Антистигма в кампанії поєднана з просвітою: замість стереотипів ми вкорінюємо знання, що доводять цінність ментального здоров’я та формують навички, щоб його підтримувати.

 

Прості техніки самодопомоги та підтримки людей поруч відтепер будуть у потягах, на ситілайтах, у теле- та радіоефірах, аптеках і супермаркетах, соціальних мережах. Дякую всім, хто прилучається до цієї важливої справи. Разом зробимо турботу про ментальне здоров’я щоденною звичкою українців.

 

Комунікаційна кампанія «Ти як?» Всеукраїнської програми ментального здоров’я реалізується за підтримки проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який здійснює організація «Пакт». Виготовленню та поширенню інформаційно-просвітницьких матеріалів сприяли Міжнародна організація з міграції (IOM Ukraine), рекламний холдинг Megapolis і благодійний фонд BGV.