Буданов розповів про підтримку російським населенням дій Пригожина — 06 липня 2023 :: Донеччина

Українські розвідники відзначають зниження рівня загрози на Запорізькій АЕС, що знаходиться під контролем російських загарбників, в Енергодарі. Про це в інтерв’ю The Times сказав начальник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов.

«Ми вчиняємо певні дії в цій сфері, як публічні, так і непублічні. Я думаю, що зараз небезпека штучної техногенної катастрофи потроху спадає», — заявив начальник ГУР МО України.

Також він повідомив про перехоплені військовою розвідкою України секретні дані російського МВС, де відображено настрої населення РФ під час заколоту ПВК «Вагнера».

За словами Буданова, МВС РФ використовує програмне забезпечення нового покоління, яке дозволяє відстежувати окремі нібито захищені месенджери, а також тенденції в соцмережах та регіональних ЗМІ.

Згідно із секретними даними МВС РФ, які проаналізувала українська військова розвідка, під час заколоту 24 та 25 червня власник «Вагнера» Євген Пригожин мав підтримку населення 17 із 46 регіонів Росії, а Володимир Путін ― 21. Зокрема зазначається, що останній міг розраховувати на лояльність Москви, але не Санкт-Петербурга, а найнижча підтримка Путіна зафіксована у Дагестані.

«Ось що ми зараз бачимо: російське суспільство розірване на дві частини. Ситуація вказує саме на те, про що говорила наша служба: рф стоїть на межі громадянської війни. Потрібна маленька внутрішня «справа», і внутрішній конфлікт посилиться», ― пояснив Буданов.

На його думку, внутрішня турбулентність у РФ та позбавлення Путіна влади може бути корисним для України. Населення РФ підтримує війну, але тільки тоді, коли дивиться її по телевізору, а підтримка військових дій в Україні, як зазначив Буданов, у росіян зникає при отриманні повістки, оскільки «самим йти на війну для них не варіант». У ГУР МОУ також наголосили, що ніхто в головних російських містах не хоче продовжувати війну з Україною.

Дивіться щоденний випуск «Новин Донбасу» щодо ситуації на Сході України та по всій країні.

Читайте також:

«Новини Донбасу» у Telegram — лише найважливіше. Підписуйтесь!

Джерело