Коли зубну щітку потрібно терміново викинути: про це майже ніхто не знає

Зміна зубної щітки має відбуватися зовсім не раз на три місяці.

Про те, що зубну щітку слід міняти раз на три місяці, всім давно відомо. Досвідчені стоматологи розповіли, за яких обставин краще зробити це набагато раніше, інформує Ukr.Media.

Гігієна порожнини рота — важливий повсякденний ритуал, від якого залежить не тільки краса нашої посмішки, а й здоров'я зубів. Щоб чищення зубів не пішло вам на шкоду, потрібно з великою увагою поставитися до щітки, якою ви користуєтеся. Стоматологи поділилися цінною інформацією, здатною вберегти ваше здоров'я.

Раніше в суспільстві існувала думка, згідно з якою зубну щітку слід було міняти тільки тоді, коли вона втрачала зовнішню привабливість: зубчики починали бути схожими на мітлу і навіть частково вивалюватися з основи. Але на щастя, стоматологам вдалося переконати нас у тому, що це докорінно неправильне судження, і засіб гігієни підлягає заміні раз на три місяці. А якщо ваша щітка має натуральний ворс, то позбуватися її варто щомісяця.

Але існують обставини, за яких ви просто зобов'язані викинути свою щітку негайно, запевняють лікарі. І це тоді, коли людина перенесла інфекційне або вірусне захворювання, наприклад: ротавірус, герпес, ГРВІ. Стоматологи застерігають: бактерії, що збереглися на щетинках, здатні стати причиною рецидиву хвороби, бо ваш імунітет ще ослаблений після перенесеної недуги.

Источник