Новий епізод подкасту «Простими словами» з міністром охорони здоров’я Віктором Ляшко

 

«Я сьогодні мов біговий кінь: біжу, але, якщо зупинюся, не факт, що зможу знову набрати темп. Як і всі в Україні, ми біжимо на адреналіні, розуміючи, що немає іншого способу довести справу до логічного завершення» – це відповідь на запитання «Ти як?» від очільника МОЗ Віктора Ляшка. Відверта та чесна відповідь, як, власне, увесь епізод подкасту «Простими словами», який записала редакція «The Village Україна».

 

Минулого тижня Олена Зеленська сама стала гостею цього подкасту, адже нинішній сезон проходить під егідою Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

 

«А тепер усім, кому не байдужа тема психічного добробуту українців, рекомендую випуск із паном Ляшком, який разом із колегами з міністерства є одним із головних драйверів програми», — зазначила перша леді у своєму телеграм-каналі.

 

Це інтерв’ю «без краваток»: воно навіть називається «Чому бути міністром охорони здоров’я часом боляче». Адже Віктор Ляшко розповідає про особистий життєвий досвід, а також порушує теми, які є для суспільства найболючішими. Наприклад, як саме відбувається реформування військово-лікарських комісій, із якими пов’язані непоодинокі випадки приниження гідності бійців, або що робити з недобросовісними психологами й терапевтами, які практикують, не маючи належної освіти.

 

За словами пана Ляшка, 80% людей можуть самостійно розв’язати психологічні проблеми, якщо мають методики самодіагностики та самодопомоги. Власне, це чи не найперша відповідь на питання, чому реалізація програми ментального здоров’я є такою нагальною. Бо освіта українців, подолання стигми в цій сфері, підготовка якомога ширшого кола фахівців, які виявляли б тривожні симптоми на ранніх етапах, – це те, чим займаємося просто зараз.

 

Щоденна ранкова пробіжка, спортзал тричі на тиждень, аудіокнижки – простий перелік рутинних справ від міністра охорони здоров’я, який допомагає йому налаштуватися та ефективно виконувати свою роботу.

 

«Сподіваюся, цей епізод подкасту, як і його наступні випуски, допоможе вам знайти власну чесну відповідь на питання «Ти як?»», — додала Олена Зеленська.

 

#тияк