4 можливі ознаки, що у вас ослаблений імунітет

Які тривожні «дзвіночки» надсилає вам організм.

Зниження імунітету найчастіше відбувається на тлі затяжних хвороб або в міжсезоння, але і в літній період ви можете зіткнутися з цією проблемою. При цьому важливо вчасно зрозуміти, що ваш імунітет потребує підтримки, саме тому ми зібрали топ сигналів, коли ваш організм кричить про допомогу, інформує Ukr.Media.

Неприємні відчуття у кінцівках

Якщо поколювання чи навіть оніміння в руках відбувається постійно, вам варто призначити зустріч своєму терапевту. Дуже часто йдеться про збої в імунітеті, коли відбувається пошкодження судин. Тільки фахівець зможе грамотно призначити терапію у цьому випадку. Слухати друзів, які «пропили вітаміни і все гаразд», точно не варто, якщо ви справді хочете поправити здоров'я та не зробити собі гірше.

Головний біль

Напевно, кожен мешканець великого міста тією чи іншою мірою періодично страждає від головного болю, причому більшість вважає це вже нормою. Експерти впевнені, що мігрені на постійній основі можуть бути ознакою зниженого імунітету і відновлення буде набагато простіше, якщо ви звернетеся до лікаря вчасно, пройшовши необхідний чекап.

Підвищена температура

Як не дивно, проведені медекспертами опитування показують, що для величезної кількості людей є нормою підвищена температура. Якщо градусник показує 37 і трохи вище, практично ніхто не б'є на сполох, але якщо така температура тримається майже тиждень і не поспішає знижуватися, обов'язково зверніться до лікаря. Справа може бути як в інфекції, так і розвитку аутоімунного захворювання. Будьте уважні до себе.

Висип на шкірі

Причин сверблячки та висипки на шкірі може бути безліч, і зниження імунітету — одна з них. Організму стає важко справлятися із зовнішнім агресивним середовищем, і шкіра, як найбільший орган, страждає насамперед, оскільки є природним зовнішнім бар'єром і приймає атаку бактерій та інших подразників насамперед. Відвідування дерматолога при непрохідних проблемах зі шкірою є обов'язковим.

Источник