На Полтавщині поліція виявила «телефонного терориста», який «замінував» кілька об’єктів | Події

Поліція Полтавщини встановила особу, яка на лінію «101» надала інформацію про замінування автозаправної станції та двох установ у Кременчуці. Інформація не підтвердилася. Слідчим підрозділом розпочато кримінальне провадження. 

Сергій Рекун, заступник начальника поліції Полтавщини, повідомив:

«Отримавши інформацію про замінування автозаправної станції та двох установ у місті Кременчук, на зазначені місця негайно виїхали  слідчо-оперативна група поліції, поліцейські кінологи, вибухотехніки, рятувальники та медики. Працівники вибухотехнічної служби поліції Полтавщини спільно з працівниками ДСНС ретельно обстежили вказані об’єкти. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Слідчі та оперативники Кременчуцького райуправління поліції, із залученням поліції особливого призначення Полтавщини, оперативно встановили особу, яка надала неправдиву інформацію про замінування. Ним виявився 63-річний місцевий житель. Наразі правопорушник дає свідчення поліції».

За даним фактом слідчим підрозділом поліції розпочато кримінальне провадження. Санкція статті передбачає від 2 до 6 років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

За матеріалами поліції Полтавської області

Источник