Дезодоранти не рятують: що робити, якщо сильно потієте влітку

Ці лайфхаки позбавлять незручних ситуацій.

У рекламі все просто: пара пшиків дезодоранту вранці та свіжість на весь день забезпечена. Але в реальному житті все інакше: іноді в спеку антиперспіранти не рятують. Якщо ви сильно пітнієте в сонячну погоду, настав час взяти на озброєння прості, але дієві лайфхаки, інформує Ukr.Media.

Кружка води після пробудження

Починаючи ранок із чашки чаю або кави, ви посилюєте потовиділення, тому перед роботою краще випити склянку води з лимоном. Вона нормалізує баланс вологи і запобігає зайвому потовиділенню.

Відмовтеся від прянощів

Спеції, гостра їжа, прянощі змушують шлунок працювати активніше, прискорюють серцевий ритм та приплив до крові до органів. Разом із цим потовиділення теж посилюється, тому, якщо день має бути спекотним, відмовтеся від приправ. Вибирайте більш ніжну та нейтральну їжу.

Висипайтеся

Як не дивно, сильне потовиділення та нестача сну пов'язані безпосередньо. Якщо ви відпочивали надто мало, протягом дня вас кидатиме в жар. Тому намагайтеся лягати спати трохи раніше та більше відпочивати у літні дні.

Вибирайте матеріали

Одяг безпосередньо впливає на кількість поту, тому так важливо влітку носити речі із легких натуральних тканин. Льон, бавовна, шовк дозволяють шкірі дихати і нормалізувати температуру тіла, а отже, і поту буде менше. Напевно, ви помічали, що в синтетичних тканинах можна швидко спітніти навіть у прохолодну погоду.

Ще один лайфхак, пов'язаний із одягом: вибирайте просторі речі, відмовившись від вузьких футболок та суконь. Чим вільніше циркулюватиме повітря, тим менший ризик виявити вологі плями під пахвами.

Спробуйте вкладки для пахв

Вони зовсім непомітні під одягом, але відмінно вбирають піт і позбавлять незручних ситуацій.

Приймайте контрастний душ

Саме таке коливання температури змушує тіло нормалізувати потовиділення. А після водних процедур дайте шкірі повністю висохнути перед тим, як одягнутися.

Источник