Протягом останніх двох років лікарі економили на зарплаті, щоб купувати апаратуру, — Ігор Гузь впевнений, що у Нововолинську має бути кластерна лікарня | Новини Нововолинська

Протягом останніх двох років лікарі економили на зарплаті, щоб купувати апаратуру, - Ігор Гузь впевнений, що у Нововолинську має бути кластерна лікарня | Новини Нововолинська

Два великих міста у Володимирському районі повинні мати свої кластерні лікарні, впевнений народний депутат Ігор Гузь. Якщо щодо Володимирської у МОЗ суперечок щодо надання кластерності вже не лунає, то за Нововолинську лікарню довелося всім разом постояти минулого тижня особисто перед міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком.

Міністр приїхав з візитом до Нововолинська у вихідний день через палку суперечку напередодні, розповів Ігор Гузь в ефірі Аверсу.

«Задав напередодні запитання міністру: чому він не приїхав і не розібрався у ситуації. Чому очікував до кінця загострення ситуації. Адже люди цього потребували, переживали, кликали його. Дійшло під час дискусії до підвищення тону», – сказав Гузь.

Відтак, після такої розмови 1-го липня Віктор Ляшко сів в авто і приїхав у Нововолинськ поспілкуватися з колективом лікарні.

«Була зустріч з колективом. Люди були на нервах. Всі відстоювали лікарню, просили виняток, час, поставити умови по персоналу, апаратурі, відділенням. І вони були впевнені, що спільно зможуть досягти виконання цих умов.

Уявіть: протягом останніх двох років лікарі економили на зарплаті, щоб купити в лікарню апаратуру. Міністр після зустрічі не дав остаточної відповіді щодо Нововолинська. Але, я сподіваюся, що всі спільно змогли його переконати», – сказав Гузь.

Як розповів депутат, основний аргумент у МОЗу щодо відмови Нововолинську у кластерності полягає у близькості до Володимирської лікарні. Але це зовсім не аргумент, адже на Волині вже є прецедент, коли географічна близькість в такому питанні не правило.

«Дві лікарні – і у Володимирі, і у Нововолинську, – з історією, хорошою апаратурою, вони бояться за своє існування. У Володимирі будують приймальне відділення, у Нововолинську – збудоване. Обидві лікарні купили ангіограф. Якщо обидві не будуть кластерними, це означає великий занепад для медзакладу та неможливість мешканцям отримати якісні медичні послуги».

Нагадаємо, що вже понад рік точиться дискусія з приводу того, яка лікарня має стати кластерною – у Володимирі чи у Нововолинську. Нардеп Ігор Гузь вважає що кластерними мають бути обидва медзаклади. 29-го червня в Києві у Міністерстві охорони здоров’я відбулась нарада, на якій мали прийняти остаточне рішення щодо спроможної мережі медзакладів Волині. На захід прибули нардеп Ігор Гузь, мери Нововолинська, Володимира з головними лікарями. Але остаточне рішення, кому надати статус кластерної лікарні, у МОЗі не прийняли.

Джерело