У РФ затримали полковника ФСБ-куратора провладних Telegram-каналів — ЗМІ

У РФ затримали полковника ФСБ-куратора провладних Telegram-каналів - ЗМІ

В РФ арештували полковника ФСБ

Його арешт пов’язують з тим, що він почав «займатися комерцією» в соцмережах і не погодив це з керівництвом.

У Росії затримали полковника ФСБ Михайла Полякова, який займався політичними переслідуваннями і курував провладні Telegram-канали. Про це у суботу, 15 липня повідомили російські видання Важные истории та Медуза.

За даними видання, заарештований полковник ФСБ Поляков раніше працював в Управлінні із захисту конституційного ладу УФСБ у Москві та області. Зокрема, цей підрозділ займається політичними переслідуваннями. Окрім того, Поляков курував мережу прокремлівських телеграм-каналів за завданням адміністрації президента. Серед них зокрема: Кремлівська прачка, Силовики і Brief.

Зазначається, що арешт Полякова пов’язаний з тим, що він почав «займатися комерцією» в прокремлівських телеграм-каналах і не погодив це з керівництвом. Тверський суд Москви відправив його і ще одного фігуранта справи, гендиректора компанії «Спадщина» Олександра Саніна в СІЗО.

Полякова підозрюють у вимаганні в особливо великому розмірі, йому загрожує до 15 років ув’язнення.

За даними ЗМІ, справу стосовно Полякова порушили через те, що він одержав приблизно 40 мільйонів рублів від IT-холдингу Ланіт за видалення постів у Telegram-каналах Незигар і Компромат-ГРУП, які нібито містили неправдиві й такі, що ганьблять честь, відомості про керівництво холдингу, а також за блок виходу негативних матеріалів у цих каналах у період із 2020-го до 2023 року.

Раніше повідомлялося, що в РФ виявлені застреленими двоє людей у військовій формі.

У Росії затримали Суровікіна і 12 офіцерів — ЗМІ

Джерело