Які зміни чекають Укрзалізницю у 2022 році » Экономика | Ekonomist

Одним з найвищих рівнів резонансності відзначаються реформи Укрзалізниці, оскільки одна з найбільш прибуткових держкорпорацій на початку 2000-х років перетворилася у стагнуючий суб’єкт господарювання.

Лідер політичної партії «Слуга народу», народний депутат України Олена Шуляк на своїй сторінці у Facebook зазначає, що «у 2022-му в рамках програми «Велике будівництво» на Укрзалізницю надійдуть 80 вагонів купе та СВ. Також там проведуть тендер на закупівлю 30 плацкартних вагонів, а вже нині підготували замовлення на 70 вагонів денного сполучення».

«У межах трирічного замовлення буде придбано 500 нових вагонів та закуплено 80 нових приміських поїздів. А ще проведуть масштабне оновлення парку дизель-поїздів, у тому числі буде введений в дію ще один Skoda City Elephant. А для розширення мережі денного швидкісного сполучення до 30% у загальній частині пасажирських перевезень буде закуплено 10 нових швидкісних поїздів», – резюмує Олена Шуляк.

Зазначимо, що найбільш прискореними темпами модернізація та реконструкція Укрзалізниці відбувалася у період, коли її очолював Георгій Кирпа.

Економіст

Источник