Росія оголосила морську блокаду України

Росія оголосила морську блокаду України

Фото: Міноборони РФ Росія дала зрозуміти, що готова топити «підозрілі» кораблі у Чорному морі

Всі кораблі, що прямують в акваторії Чорного моря до портів України, розглядатимуться як потенційні перевізники вантажів військового призначення, зазначили у Москві.

Країна-агресор Росія фактично почала морську блокаду України, оголосивши низку районів у північно-західній та південно-східній частинах міжнародних вод Чорного моря «тимчасово небезпечними» для судноплавства. Про це повідомило міноборони РФ у середу, 19 липня.

Стверджується, що з 00:00 за московським часом 20 липня всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря до портів України, розглядатимуться як потенційні перевізники вантажів військового призначення. При цьому країни, чиї прапори будуть на кораблях, вважатимуться залученими до «українського конфлікту» на боці Києва.

Також російське міноборони видало інформаційні попередження про відкликання гарантій безпеки мореплавцям у зв’язку із припиненням зернової угоди.

Нагадаємо, 17 липня Росія оголосила про вихід із зернової угоди і відкликала гарантії безпеки у Чорному морі. Президент України Володимир Зеленський заявив, що зернова угода має діяти без Росії і що Україна не боїться продовжувати експорт зерна. За його словами, обговорюється питання морських конвоїв.

Також стало відомо, що США не планують надавати військовий ескорт для суден із зерном.

Джерело