У 2020 році зарплату вчителів прив’яжуть до кількості учнів

Таким чином запрацює принцип "гроші ходять за учнем".

Уряд має намір змінити принцип розрахунку заробітних плат вчителям у 2020 році. Виплати хочуть прив'язати до кількості учнів. Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, коментуючи рішення Кабінету міністрів від 27 листопада про перерозподіл 171,1 млн грн на зарплати вчителям і напрямку 326 млн грн на дофінансування медичної субвенції, передусім на виплату боргів із зарплатні лікарям, інформує Ukr.Media.

"У 2020 році почне працювати принцип "гроші ходять за учнем". Це означає, що кількість учнів у школах буде враховуватися при розрахунку зарплати вчителів. Відповідно не буде ситуацій, коли розраховується менша ніж насправді кількість учнів, а вчитель недоотримує чесно зароблені гроші", — цитує прес-служба уряду прем'єра.

Нагадаємо, Кабмін вирішив з 2020 року запустити нову програму підтримки молодих вчителів та ввести одноразові виплати. Відповідна норма закладена у державний бюджет на наступний рік. В уряді вважають, що сума в розмірі 21 тис. грн допоможе стимулювати молоде населення йти на роботу в українські школи.