Москва вимагає «конкретні кроки» по зерновій угоді

Москва вимагає "конкретні кроки" по зерновій угоді

Фото: Анадолу Росія вимагає виконання Стамбульських домовленостей

Якщо зернова угода і буде відновлена, то, швидше за все, у «новій формі», попередили у МЗС РФ.

Країна-агресор Росія вимагає «конкретні кроки» з боку партнерів для відновлення зернової угоди і, швидше за все, вже в новій формі. Про це сказав заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Вершинін на брифінгу у п’ятницю, 21 липня.

«У цьому сенсі м’яч – як зараз іноді кажуть, – на боці наших партерів, тих, з ким ми працювали, ми чекаємо від них реакції», – сказав Вершинін, відповідаючи на запитання американського журналіста щодо перспектив відновлення угоди.

Він додав, що основа для контактів (з секретаріатом ООН – ред.) раніше була – виконання Стамбульських домовленостей.

«І якщо ми хочемо цю основу відтворити в тій чи іншій формі – швидше за все в новій формі, – то для цього нам потрібні кроки, конкретні результати з боку наших партнерів», – наголосив Вершинін.

Він очікує, що відбудуться контакти на найвищому рівні між Росією та Туреччиною.

«Що стосується розмов і контактів на найвищому рівні, вони постійно опрацьовуються і, звичайно, будуть», – запевнив заступник глави МЗС РФ.

Нагадаємо, сьогодні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про намір обговорити зернову угоду з президентом РФ Володимиром Путіним. При цьому він додав, що Росія очікує кроків від Заходу у зв’язку із зерновою угодою.

Як відомо, після виходу із зернової угоди Росія оголосила фактичну морську блокаду України і заявили про ризики для суден. Також росіяни атакували порти, залучені до зернової угоди.

Джерело