Літній раціон: 5 оригінальних салатів з незвичайним поєднанням продуктів

Це дуже свіжо та смачно!

Літо — ідеальний час для смачних та корисних страв зі свіжими овочами. Разом з дієтологами ми зібрали 5 оригінальних салатів, які приємно здивують ваші смакові рецептори та сприятимуть збереженню форми. Забудьте про скучні салати і насолоджуйтесь смаком цукіні з моцарелою, печеним буряком, броколі з чеддером, соковитою кукурудзою та полуницею — чудові комбінації для смакового задоволення та доброго самопочуття, інформує Ukr.Media.

Салат з цукіні та моцарелою

Липень — час молодих цукіні. З цього овоча можна створити неперевершений салат з моцарелою та помідорами. Цукіні наріжте тонкими пластами за допомогою овочечистки та замаринуйте в оливковій олії, соєвому соусі та спеціях. Залиште на пів години. Потім додайте до них нарізані помідори, смачну моцарелу та ароматний базилік.

Салат з буряком

Натертий буряк з часником та майонезом — смачний, але калорійний варіант. Спробуйте замінити його на легку комбінацію кубиків печеного буряка, авокадо та помідорів, додайте також шпинат та сир Фета. Заправте оливковою олією — натуральний та корисний смаколик готовий.

Салат з броколі та чеддером

Броколі — справжня скарбниця вітамінів. Відваріть та розберіть на суцвіття. Зібравши її разом із клюквою, мигдалем та кубиками чеддеру, ви отримаєте чудовий салат з неповторним смаком. Лимонний сік та домашній майонез додадуть салату пікантності.

Салат з кукурудзою

Свіжа кукурудза — неймовірно смачна (тільки обирайте ніжні та солодкі сорти, а якщо не маєте такої кукурудзи — можна взяти консервовану). Поєднайте її з помідорами, червоною цибулею, сиром фета та ароматним листям базиліку. Заправте оливковою олією — отримаєте ситний та освіжаючий салат.

Салат з полуницею

Полуниця — чудовий десерт, а також чудовий компонент для салату. Обсмажте кеш'ю або кедрові горішки на сухій пательні, додайте полуницю, нарізану шматками, також додайте руколу та кубики сиру фета. Заправте бальзамічним оцтом — готово!

Зробіть свій раціон різноманітним та корисним за допомогою літніх салатів з неочікуваними поєднаннями овочів та фруктів. Ви отримаєте не тільки задоволення від смаку, а й збережете свою форму та здоров'я. Насолоджуйтесь смачним літом!

Источник