Кремль готує три закордонні візити Путіна

Кремль готує три закордонні візити Путіна

Володимир Путін став практично невиїздним після того, як розпочав війну проти України

Володимир Путін може відвідати саміти у Китаї та Індії, на які він вже отримав запрошення.

Президент країни-агресора Росії Володимир Путін може здійснити три закордонні поїздки – у Китай, Індію та Туреччину. Про це сказав його помічник Юрій Ушаков у вівторок, 25 липня.

За його словами, візит Путіна в Туреччину є в планах і у російської, і у турецької сторони. Але про конкретні сроки Москва і Анкара поки не домовилися.

«Згадувалися серпень та інші варіанти, але ми конкретно до цієї роботи ще не приступили. Хоча ми маємо в виду, що наш президент пообіцяв Ердогану приїхати в Туреччину», – заявив Ушаков.

На рахунок інших поїздок сроки більш конкретні. Зокрема, Путіна вже запросили до Китаю.

«Відомо, що ми отримали запрошення та маємо намір поїхати до Китаю», – сказав представник Кремля, а відповідаючи на запитання щодо термінів візиту, він уточнив, що йдеться про жовтень, коли проходитиме форум Один пояс – один шлях.

До Індії російський президент може поїхати у вересні на саміт G20 (9-10 вересня у Нью-Делі), але формат його участі ще не визначений.

«За «двадцяткою» (формат) поки що не зрозумілий, але запрошення ми отримали», – зазначив Ушаков.

Нагадаємо, 19 липня президент ПАР Сиріл Рамафоса заявив, що Путін не відвідає саміт БРІКС, який відбудеться у цій країні 22-24 серпня.

У березні Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна. Членство ПАР в МКС зобов’язує її заарештувати російського лідера, якщо він приїде в країну для участі в саміті БРІКС.

А минулого тижня стало відомо, що влада ПАР погодилась арештувати Путіна, якщо він наважиться приїхати.

Джерело