На Хмельниччині проводять заняття з підготовки громадян до національного спротиву – ОВА

За Законом України “Про основи національного спротиву” передбачено проведення відповідної підготовки громадян.

Вона проводиться державними органами та органами місцевого самоврядування спільно з військовими підрозділами. Мета – набуття знань та практичних вмінь, необхідних для захисту України.

На Хмельниччині такі теоретичні та практичні заняття проводяться на плановій основі.

Нещодавно інструктори добровольчого формування “Афган” провели навчання для Миролюбненської, Старосинявської, Староостропільської та Старокостянтинівської тергромад Хмельницького району. Під час занять учасники ознайомилися з правилами ведення інженерної та бойової підготовки, тактичної медицини та аеророзвідки.

“Ми усі пам’ятаємо як в перші дні повномасштабного вторгнення громадянський національний спротив суттєво допоміг українській армії у протидії реалізації задуму ворога взяти нашу столицю за три дні. Тому кожен з нас має бути готовий до відсічі та володіти елементарними навичками, необхідними для захисту нашої домівки від ворога. Тож хочу подякувати усім присутнім за готовність, інтерес та громадянську позицію. Бажаю усім вдало засвоїти необхідні знання”, – сказав перший заступник начальника Cергій Тюрін, відкриваючи заняття.

Джерело