Вчені виявили взаємозв’язок між деменцією та частотою серцебиття у людей

Деменція та частота серцебиття у людини пов'язані між собою.

На сторінках популярного видання Alzheimer's & Dementia з'явилися результати наукової роботи вчених зі Швеції у яких повідомляється про можливий взаємозв'язок між збільшенням кількості серцевих скорочень у спокої і ризиком розвитку старечого недоумства, інформує Ukr.Media.

Контроль і вимірювання кількості серцевих скорочень, на думку експертів, може допомогти визначити групи людей, що мають високий ризик розвитку деменції. На кількість серцевих скорочень можуть впливати різні фактори: приймання медикаментів, виконання фізичних навантажень, вживання деяких напоїв і багато іншого. Однак, швидке скорочення серцевого м'яза без будь-якого приводу може вказувати на розвиток недуги.

До таких висновків прийшли вчені, провівши дослідження за участю близько 2140 добровольців протягом 12 років, вік яких склав близько 70 років. Протягом усього періоду дослідження вчені вели спостереження за змінами роботи серця, розумовими здібностями та іншими змінами психіки.

Результати дослідження показали, що у людей, у яких частота серцевих скорочень у спокої становила 80 і більше ударів на хвилину, частіше розвивалися ознаки старечого недоумства порівняно з учасниками, пульс яких не перевищував 60-69 ударів на хвилину.

Вчені вважають, що більш уважне спостереження за пацієнтами з прискореним серцебиттям може допомогти вжити своєчасних заходів і за умови своєчасно розпочатого лікування відтермінувати розвиток деменції, зберігши у людей здатність до повноцінного життя.

Источник