Дізнайтеся, куди потрібно вкласти гроші, щоб розбагатіти

Ми розповімо про популярні способи вкласти гроші і розбагатіти.

Іноді вільні кошти краще не витрачати, а вкласти: в майбутньому така інвестиція може принести прибуток, інформує Ukr.Media.

У нашому житті існує досить спокусливих речей, які можна купити: наворочена домашня техніка, дорогий брендовий одяг, товари преміум-класу. Людині, в якій раптом появилися зайві гроші, нелегко буває утриматися від подібних спокус: за результатами останньої статистики, люди все частіше витрачають гроші і зовсім їх не збирають. Втім, банальне відкладання — теж не вихід: ніхто не відміняв зростання цін та інфляцію, та й економія, яка зазвичай є невід'ємним супутником "накопичувача", швидше призведе до бідності, ніж допоможе розбагатіти. "Вільні" гроші найкраще не витрачати, не збирати під подушкою, а інвестувати.

Нерухомість

Один з найпопулярніших методів грамотно вкласти наявні кошти — інвестувати їх в нерухомість. Дах над головою, як не крути, потрібен всім, тому попит на нерухомість практично не падає. Можна вкластися в будівництво на етапі котловану, можна придбати житло по переуступці або взяти "вторинку" — останнє, звичайно, найменш вигідний варіант, зате в більшості випадків квартиру можна використовувати на свій розсуд відразу після покупки. Якщо ви купуєте нерухомість у великих містах, де розвинений метрополітен, має сенс стежити за новинами. Квартири на віддалі від станцій метро, зазвичай, коштують дешевше, але мережа метро в деяких містах розширюється. Ви можете купити квартиру буквально на околиці, але цілком реально, що за той час, поки йде будівництво, поруч з'явиться нова станція метро — в такому випадку вартість нерухомості, в яку ви вклалися, буквально "злетить".

Плюс:

  • Вкладаючись в будівництво новобудов, можна примножити капітал в півтора-два рази: продати вже готову до заселення квартиру можна буде набагато дорожче тієї вартості, за якою ви купуєте на початкових етапах будівництва.
  • Можна отримувати постійний дохід від оренди: у великих містах попит набагато вищій пропозиції (кількість бажаючих винаймати квартиру перевищує кількість самих квартир), що дозволяє утримувати досить високі ціни на оренду житла.
  • Гроші можуть знецінитися, нерухомість залишається цінною практично завжди.

Мінус:

  • Якщо ви інвестуєте в будівництво, завжди є ризик, що забудовник збанкрутує, і "вибивати" свої ж кошти ви та інші вкладники будете досить довго.
  • Сума, достатня для покупки квартири навіть в споруджуваному будинку, досить велика: більшість може дозволити собі житло тільки із залученням коштів, отриманих за допомогою іпотечного кредитування.
  • У разі, якщо ви здаєте квартиру в оренду, доведеться ретельно "фільтрувати" майбутніх мешканців, підбирати найбільш благонадійних, періодично перевіряти стан квартири, своєчасно реагувати на можливі скарги сусідів.

Банківський вклад

Ще один, не менш популярний, ніж попередній, спосіб вигідно інвестувати наявні кошти — це банківські вклади. Більшість інвесторів відносяться до цього методу примножити свій капітал зі зневагою, але для звичайних людей такий спосіб заробітку підходить найкраще: не під матрацом же, справді, зберігати чесно зароблені.

Плюс:

  • На відміну від покупки квартири, можна почати з невеликої суми.
  • Спеціальних знань практично не потрібно: важливо лише вибрати надійний банк (це нескладно зробити, розпитавши знайомих або прочитавши відгуки) і уважно ознайомитися з умовами вкладу.

Мінус:

  • Досить низька прибутковість: більшість банків не може запропонувати високий відсоток за вкладами. З урахуванням періодично прогресуючої інфляції, дохід отриманий таким способом, часто прирівнюється до нуля.

Стартапи

Інвестування в стартапи — спосіб заробітку для тих, хто добре розбирається в ринку товарів і послуг. Для подібних вкладень існують спеціальні майданчики: ви можете вибрати вподобаний проєкт і визначити частку своїх інвестицій, після чого перевести потрібну суму. Сама ідея стартапу передбачає досить швидкий старт і "розкрутку" за рахунок оригінальності і новизни ідеї: вам не доведеться чекати своїх доходів роками.

Плюс:

  • Навіть при мінімальних вкладеннях є шанс заробити — якщо проєкт "вистрілить" і новинка сподобається людям, акції компанії (якщо ви вкладалися в них) або ж сам продукт теж значно виростуть в ціні.

Мінус:

  • Дуже високий відсоток провалів — згідно зі статистикою, в більшості випадків поразку терпить близько 99% проєктів. До того ж немає можливості якось впливати на хід справ в компанії: якщо автор проєкту захоче піти на занадто великі ризики, ви йому перешкодити не зможете.

Інвестувати в себе

Далеко не всі вважають інвестиції в себе способом заробітку: ну, подумаєш, сходив на пару курсів — що з того? Проте, вкладати гроші в себе можна і потрібно: ризики тут практично відсутні (хіба що для свого навчання ви виберете зовсім вже занепадну сферу, яких насправді небагато), а майбутній прибуток може вражати уяву. Основний мінус такого способу інвестицій для більшості людей — необхідність прикладати колосальні зусилля під час навчання і працювати над собою: навіть "дорогий" викладач не зможе передати вам свої цінні знання, якщо ви самі того не захочете. Конкуренція поки що невисока: на жаль, у більшості сучасних людей саморозвиток і освіта стоять далеко не на першому місці.

Як бачите, існує не так вже й мало областей, в які можна вкласти вільні кошти, щоб отримати надалі прибуток: ви напевно зможете підібрати щось підходяще для себе. Звичайно, способи заробітку і їх прибутковість багато в чому залежать від вашого рівня фінансової грамотності: якщо в інвестиціях ви розбираєтеся не дуже добре, не чекайте, що ваші доходи будуть космічними.

Источник