Представники Хмельницької АЕС взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції

10 років тому був створений національний природний парк «Мале Полісся», який сьогодні є окрасою та перлиною Хмельниччини. З цієї нагоди 3-4 серпня у м. Славута проходить Всеукраїнська науково-практична конференція «Об’єкти природно-заповідного фонду України: сучасний стан та шляхи забезпечення їхньої ефективної діяльності».

Захід зібрав науковців, лісівників, екологів з Києва, Хмельницького, Кам’янця-Подільського, Шепетівки, Славути, Нетішина та інших міст України, представників Хмельницької АЕС, аби обговорити сучасні тенденції та напрацювання в галузі природоохоронної сфери.

З нагоди урочистої події грамотами від Хмельницької АЕС були нагороджені Олександр Мнюх та Марина Цибуля – наукові співробітники НПП «Мале Полісся».

Немає сумніву, що національний природний парк «Мале Полісся» є вагомим для Хмельниччини. Уся його територія входить до зони спостереження ХАЕС. Це певною мірою накладає ще більшу відповідальність на колектив електростанції за безпечну експлуатацію діючих енергоблоків. Показовим є те, що за період функціонування ХАЕС не зафіксовано негативного впливу на довкілля, адже поряд з атомною станцією гармонійно співіснують флора та фауна.

Попри важкий воєнний час сьогодні кожен, хто стоїть на варті охорони навколишнього середовища, докладає максимум зусиль для збереження мальовничого багатства України для наступних поколінь, тримає стрій екологічного фронту.

 

Джерело