Навального засудили до 19 років в’язниці

Навального засудили до 19 років в'язниці

Фото: АР Олексій Навальний на засідання суду в січні 2022 року

Судовий процес відбувався у закритому режимі. До зали засідань суду не пустили навіть батьків Олексія Навального.

Російський опозиціонер Олексій Навальний отримав 19 років позбавлення волі в колонії особливого режиму у справі про «екстремізм». Такий вирок оголосив Московський міський суд, повідомляють російські ЗМІ у п’ятницю, 4 серпня.

Навального звинувачували в семи епізодах за шістьма статтями Кримінального кодексу РФ: про створення екстремістської спільноти, публічні заклики до екстремізму, створення некомерційної організації (НКО), яка зазіхає на права громадян, фінансування екстремістської діяльності, а також залучення неповнолітніх на скоєння небезпечних дій і реабілітація нацизму. Судове провадження за цими епізодами розпочалося у травні поточного року.

Судовий процес відбувався у закритому режимі. До зали засідань суду не пустили навіть батьків Навального. Справа слухалася на виїзних засіданнях у виправній колонії №6 селища Мелехово Володимирської області, де опозиціонер відбуває покарання за попереднім вироком.

Як відомо, у лютому 2021 року суд визнав Олексія Навального винним у «шахрайстві» в рамках справи Ів Роше. Тоді йому дали 2 роки та 8 місяців ув’язнення.

А у березні 2022 Навального визнали винним за статтею про «шахрайство, » а потім в «образі судді», призначивши 9 років колонії суворого режиму за сукупністю «злочинів».

Тепер мова йде про 19 років – це загальний термін, який належить провести Навальному в колонії за усіма винесеними вироками.

Джерело