Рецепт пишних, як пух, оладок, які не обпадають

Вони не опадають після смаження і з'їдаються за милу душу навіть холодними.

Ранок — чудовий час доби. Йому не під лад бутерброди або вівсянка, а ось оладки — ідеальний сніданок. Пропонуємо поповнити кулінарний зошит чудовим рецептом. Виходять смачні і пишні оладки, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • кефір 300 мл
  • сода 0,5-1 ч л
  • цукор 1-1,5 ст л
  • сіль щіпка
  • борошно 1,5 ст (стакан 200 мл)

Як готувати:

Покладіть у кефір соду, добре перемішайте. Повинна з'явитися піна. Потім всипте цукор і сіль, знову перемішайте. Але ні в якому разі не додавайте цукру "трішки більше", інакше пишні оладки не вийдуть.

Борошно вмішуйте поступово. Тісто має вийти густим. Не займайтеся ним довго, головне, щоб не було грудок.

Пишність оладок залежить від густоти тіста! Тісто має вийти густим! Смажте оладки відразу як замісили тісто!

Налийте на розпечену сковороду олію і відразу починайте смажити. Підійде середній вогонь. Наливайте тісто з відстанню близько 1 см. Смажте до рум'яної скоринки з обох сторін, оладки викладайте на серветки, щоб прибрати зайвий жир.

З чим подавати

Оладки — це хороший привід поїсти варення, згущеного молока і меду. Альтернативи чаю і каві — кефір, густий кисіль і компот.

Наш рецепт не солодкий, тому щось солоненьке теж можна класти в тарілку. Наприклад, смажений червоний перець або спаржу, зелений горошок, помідори, оливки, огірок.

Причини того, що оладки прилипають до сковороди:

1. Масла у посудині занадто мало.

2. Ви намагаєтеся готувати на холодній поверхні, а вона повинна бути розжареною.

3. Ваша сковорідка не призначена для випікання оладок і млинців. В ідеалі вам потрібна товстостінна емальована, з антипригарним покриттям або чавунна.

4. Тісто дуже рідке. На щастя, в нашому рецепті воно спочатку густе.

5. Ви забуваєте вчасно перевертати!