Продукти, які швидко псуються, якщо зберігаються на одній полиці холодильника

Правила товарного сусідства.

Якщо продукти куплені недавно, але вже починають псуватися — досвід цей не з приємних. Можливо, у всьому винен неправильний вибір місця. Існують продукти, які вкрай недоцільно тримати на одній полиці, інформує Ukr.Media.

Риба і м'ясо

Рибу, м'ясо і продукти на їх основі не варто зберігати на одній полиці холодильника, навіть якщо справа стосується морозильника. Найгірше таке сусідство сприймають вже готові продукти: ковбасні вироби, консерви та інше. Спільне зберігання допустиме тільки в тому разі, якщо продукти захищені заводськими упаковками, відкриті ж зберігати поруч вже не варто.

М'ясо і риба при зберіганні на близькій відстані змінюють смак і запах один одного. А ковбаса з запахом риби навряд чи кому здасться апетитною.

Овочі та молоко

Навіть при нетривалому зберіганні молочні продукти виділяють газ, який при контакті з овочами провокує процес окислення. В результаті термін експлуатації овочів значно скорочується, вони псуються і гниють завчасно. Щоб уникнути таких проблем молочні продукти краще не просто тримати на іншій полиці, але і уникати їх зберігання у відкритій упаковці.

Хорошим рішенням буде зберігання молока на верхніх полицях, а овочів — на нижніх. Газ йде вгору, його вплив на продукти в такому випадку буде мінімізований.

Огірки і помідори

Помідори і багато видів фруктів при зберіганні виділяють етилен. Даний газ сприяє швидкому перезріванню овочів і фруктів. Огірки найбільш схильні до впливу етилену, тому спільне зберігання їх з помідорами вкрай небажане.

Яблука і апельсини

Апельсини і яблука добре переживають спільне зберігання хіба що на картинах. В реальності ж ці фрукти цілком можна назвати найгіршими ворогами. Яблукам і апельсинам не потрібно навіть торкатися один одного, щоб взаємно не запустити процес гниття. Яблука рекомендується тримати в целофановому пакеті на нижніх полицях холодильника, апельсини ж в сітці і вище. Без циркуляції повітря будь-які цитрусові дуже скоро покриваються цвіллю.

Картопля і цибуля

Як би добре цибуля і картопля не поєднувалися в готовому вигляді, сирими зберігати їх разом вкрай небажано. Достатньо всього пари головок цибулі, щоб ціла коробка картоплі «проросла» в найкоротші терміни.

А ось з часником цибуля сусідить прекрасно, головне — не чистити ці продукти до самої експлуатації і не тримати їх в закритих пакетах і ємностях.

Виконання цих нескладних правил надовго збільшить термін зберігання продуктів і значно полегшить життя будь-якої господині.

Источник