Франція схвалила COVID-вакцину компанії Novavax

Вакцину від COVID-19, розроблену американською біотехнологічною компанією Novavax, схвалили для використання у Франції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Connexion.

Зазначається, що Верховний комітет з охорони здоров'я Франції (HAS) рекомендував медичний засіб Nuvaxovid для вакцинації населення від коронавірусу.

Nuvaxovid – це дводозова вакцина, створена на основі інактивованого коронавірусу.

У HAS заявили, що вакцина від Novavax є «корисною альтернативою» вакцинам на основі мРНК, які найбільш поширені у Франції.

Водночас французький регулятор не рекомендує використовувати Nuvaxovid для здійснення бустерної вакцинації, оскільки наразі мало даних про використання цього медзасобу.

Nuvaxovid буде доступний усім пацієнтам віком від 18 років, крім вагітних жінок. Звичайний цикл застосування медзасобу – дві дози, що вводяться з інтервалом у три тижні.

Як повідомлялося, 21 грудня Всесвітня організація охорони здоров'я схвалила для екстреного використання вакцину проти коронавірусу Nuvaxovid компанії Novavax. Це вже десята вакцина проти коронавірусу, схвалена ВООЗ.

Також Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) допустило вакцину від коронавірусу американської компанії Novavax до використання на території ЄС дорослим від 18 років.

Вакцина Novavax не потребує зберігання при екстремально холодних температурах на відміну від деяких інших медзасобів від коронавірусу.

Фото: Vladimka production/Shutterstock

Источник