Біля окупованої Василівки обстріляли безпілотник ОБСЄ

Бойовики російських окупаційних військ обстріляли зі стрілецької зброї безпілотник СММ ОБСЄ біля Василівки в окупованій частині Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №9/2022, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні 15 січня.

"Перебуваючи на східній околиці н. п. Василівка (непідконтрольний урядові, 20 км на північ від Донецька) та керуючи безпілотним літальним апаратом малого радіуса дії, про політ якого повідомлялося завчасно, спостерігачі чули 14 пострілів зі стрілецької зброї орієнтовно за 100–200 м на південний захід. За оцінкою, вогонь вели в напрямку БПЛА", — йдеться у звіті.

Зазначається, що команда Місії була змушена приземлити літальний апарат і залишити цей район.

"Під час цього польоту БПЛА також зазнавав впливу перешкод сигналу GPS (за оцінкою, унаслідок імовірного глушіння)", — додали в СММ.

Як повідомляв Укрінформ, 14 січня російські найманці відкривали вогонь поблизу Водяного з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів. Неподалік Причепилівки противник учинив обстріл з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил унаслідок дій ворога не було. 

Фото: ОБСЄ

Источник