Колишній президент США створить власну соціальну мережу

До офіційного запуску залишилося два-три місяці.

Колишній президент США Дональд Трамп, якого під кінець його перебування на посаді фактично вигнали з найпопулярніших у країні соцмереж, має намір створити їм власну альтернативу. Зі слів його старшого радника Джейсона Міллера, залишилося два, максимум три місяці до офіційного запуску проєкту. Правда, назви у нього поки немає, і це інтригує, інформує Ukr.Media.

Основна причина створення такої соцмережі — зовсім не помста кривдникам, а бажання поміняти правила гри. Останні президентські вибори в США показали, що інформаційний простір за фактом контролюють не влада, а IT-гіганти, які розпоряджаються цим привілеєм радикально і безвідповідально. Трамп не зумів знайти на них управу навіть володіючи повноваженнями президента, тому вирішив зробити обхідний маневр.

Новій соцмережі буде нескладно набрати пристойну аудиторію, як це вже сталося з Parler і Gab після масових блокувань у Twitter та Facebook. Утім, великі IT-корпорації контролюють хостинги, хмарні сервіси, платіжні системи, частково канали зв'язку та онлайн-магазини додатків. Їм не складе труднощів просто заблокувати роботу проєкту на своїх потужностях, приховати додаток від користувачів, або як мінімум серйозно ускладнити його використання.