Вчені довели, що зменшити ризик розвитку старечого недоумства можна за допомогою вживання грибів

Гриби здатні профілактувати розвиток старечого недоумства у людей.

Про корисні властивості грибів для збереження розумових здібностей у старості повідомили вчені на сторінках видання FOOD Chemistry, інформує Ukr.Media.

За отриманими під час проведення дослідження даними, під час перетравлення їжі відбувається виділення вільних радикалів, що у більшості випадків чинять токсичний вплив на організм. Для боротьби з цими сполуками організм виробляє ерготіонеїн і глутатіон, але їх кількості все одно не вистачає для повного очищення організму від токсичних речовин, що поступово призводить до накопичення вільних радикалів. Це своєю чергою є фактором розвитку ряду небезпечних захворювань: раку, хвороб серця і нейродегенеративних захворювань.

"Проведені аналізи грибів показали наявність у них великої кількості сполук (антиоксидантів), що допомагають боротися з активними радикалами, сповільнюючи не лише процеси старішання клітин, але й зберігаючи функції мозку, що відповідають за пам'ять, а також продовжуючи життя людини", — поділився автор проекту Роберт Біллман.