Українська СЦКК заявляє про ще 275 одиниць техніки окупантів, серед яких танки та САУ

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) повідомляє про чергові факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці пресслужби Об'єднаних сил у Фейсбуці.

“Протягом минулої доби додатково виявлено та зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 275 одиниць військової техніки збройних формувань РФ, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей”, — йдеться у повідомленні.

Зокрема, в зоні дій так званого першого армійського корпусу всього розміщено озброєння та військової техніки 37 одиниць, з них: з порушенням лінії відведення в районі Новоселівки (31 км від лінії зіткнення) – танки невстановленого типу (7 одиниць); з порушенням районів зберігання в районі Тернового (57 км від лінії зіткнення) – танки невстановленого типу (7 одиниць);

військова присутність в зоні безпеки в цьому районі (57 км від лінії зіткнення) – САУ (9 одиниць), ББМ (14 одиниць).

В зоні дій так званого другого армійського корпусу всього розміщено озброєння та військової техніки 238 одиниць. З них з порушенням лінії відведення в районах: Бугаївки (37 км від лінії зіткнення) – 2С1 «Гвоздика» 122 мм (14 одиниць), Д-30 122 мм (12 одиниць); Садового (57 км від лінії зіткнення) – буксирувана артилерійська установка (6 одиниць). З порушенням районів зберігання у Бугаївці (37 км від лінії зіткнення) – Т-72 (1 одиниця), Т-64 (13 одиниць);

у Шимшинівці (27 км від лінії зіткнення) – танки невстановленого типу (10 одиниць); у Міусинську (62 км від лінії зіткнення) – САУ (15 одиниць), буксирувана артилерійська установка (10 одиниць), танки невстановленого типу (19 одиниць).

Військова присутність у зоні безпеки в районах Бугаївки – РРС (2 одиниці), Р-142 (1 одиниця), Р-145 (2 одиниці), ББМ (44 одиниці), 9К35 «Стріла-10» (3 одиниці); Міусинську – РСЗВ (3 одиниці), Садового – РСЗВ (2 одиниці), Шимшинівки – ББМ (27 одиниць).

Робота СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях супроводжувалась перешкодами з боку збройних формувань Російської Федерації. Вівся вогонь зі стрілецької зброї у напрямку БПЛА СММ малого радіусу дії, коли апарат пролітав над районом Василівка. Під час цього польоту БПЛА СММ малого радіусу дії також зазнавав впливу перешкод сигналу GPS.

Крім того, БПЛА СММ малого радіусу дії зазнавали впливу перешкод сигналу GPS під час польотів над районами поблизу Василівки, Каштанового і Калинового.

"Зафіксовані порушення з боку ЗФ РФ свідчать про систематичне створення ними передумов для подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення. А також про намагання приховати свою злочинну діяльність від міжнародних спостерігачів", — зазначено у повідомленні.

Підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії РФ. Збройні Сили України дотримуються Мінських домовленостей та відкривають вогонь виключно у тих випадках, коли дії російських окупаційних військ створюють загрозу для життя і здоров’я українських воїнів та мирних громадян.

Источник