Як подивитися на гроші по-новому: 7 корисних порад

Деякі фінансові поради є особливо корисними.

Багато людей відчувають напругу, коли розмова починає стосуватися їх добробуту. Не дуже легко виробити звички, що забезпечують фінансову незалежність. Експерти дають кілька корисних порад стосовно нових поглядів на гроші, які допомагають їх збирати, контролювати і витрачати, інформує Ukr.Media.

Враховуйте загальну вартість

Це стосується багатьох факторів. Якщо йдеться про придбання будинку, слід врахувати не лише іпотеку, а й відсотки, страховку, витрати на меблі та комунальні послуги. Вартість влаштування на нову роботу включатиме бензин для поїздок, оплату паркування, збільшення витрат на одяг і догляд за собою.

Обґрунтовуйте ваші покупки

Все, що ви купуєте, потрібно економічно оцінювати з точки зору бізнесу. Це вбереже від невдалих фінансових вкладень.

Думайте про витрачені гроші, як про компроміс

Уявіть, ви обміняєте необов'язкові витрати на те, що хочете. Можна заощадити на морозиві, відкласти ці гроші і накопичити на кросівки, про які давно мрієте.

Пам'ятайте, що матеріальні речі не приносять тривалого щастя

Коли ви купуєте те, що хотіли, відбувається невеликий сплеск радості через викид дофаміну. Незабаром після покупки цей настрій зникає, усе залишається без змін. Краще висловіть подяку за такі подарунки життя, як родина, друзі і здоров'я.

Відкрийте окремий рахунок

Коли отримуєте премію, вам підвищують зарплату, відкладайте зайві кошти. Гроші, покладені на банківський рахунок, будуть непомітно збільшуватися. Це допоможе зробити серйозні покупки. Наприклад, можна стати власником машини.

Гроші приходять і йдуть

Такий філософський погляд допомагає не прив'язуватися до ситуації. Гроші — не фіксований товар. Вони мають властивість закінчуватися, з'являтися у великих кількостях і знову зникати. Не варто переживати з цього приводу.

Витрачайте гроші на те, що приносить радість

Така порада допомагає насолоджуватися життям, навіть за наявності невеликих доходів. При цьому важливо бути відповідальною людиною і заощаджувати.

Источник