У Перу стався вилив нафти – танкер хитнула хвиля від вулкану у Тихому океані

У Перу під час вивантаження танкера 16 січня стався вилив нафти в океан через раптові потужні хвилі, спричинені, як вважається, виверженням підводного вулкана неподалік Тонга. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

У понеділок місцева влада повідомила, що розлив було ліквідовано за декілька годин, і наразі триває процес очищення території.

Перуанський інститут цивільної оборони заявив у пресрелізі, що судно завантажувало нафту на нафтопереробний завод La Pampilla на узбережжі Тихого океану в неділю, коли сильні хвилі хитнули судно та спричинили розлив.

Уряд Перу не повідомив, скільки галонів нафти було вилито в океан, лише про те, що місцеві та федеральні органи влади працюють над очищенням узбережжя. З неділі 16 січня місцева влада закрила для відвідування пляжі.

Як повідомляє BBC, уряд острівної держави Тонга вперше після виверження вулкана та цунамі виступив із заявою, у якій повідомив про наслідки катастрофи, включаючи три смерті. 

У заяві уряду Тонги йдеться про три підтверджених смерті. Повідомляється, що загинули двоє місцевих мешканців, 65-річна жінка та 49-річний чоловік, а також громадянка Британії. Також декілька людей отримали травми, але точне число не називається.

Нафтопереробний завод La Pampilla, що знаходиться у провінції Кальяо неподалік від столиці країни Ліми, належить іспанській компанії Repsol. Він вважається основним нафтопереробним заводом у Перу.

Як повідомлялося, виверження вулкана Хунга-Тонга-Хунга-Хаапай 15 січня спричинило цунамі в Тонзі, на архіпелазі з населенням 105 тисяч людей, та високі хвилі у Новій Зеландії.

Фото: ecns.cn

Источник